Natuurlijk

Wil je je thuisvoelen? Denk dan aan kleur!

Wij leven in een hectische wereld met wel honderd keer zoveel prikkels als vijftig jaar geleden. Denk maar eens aan je mobiele telefoon, tv, computer, reclame-uitingen of het verkeer. Als de wereld in brand staat en de onrust vliegt je naar de keel, wil je maar op één plek zijn en dat is thuis.

Om je ook daadwerkelijk thuis te voelen zijn interieur en kleur van groot belang. De invulling hiervan wordt naast modetrends vooral beïnvloed door persoonlijke emoties en associaties. Het is daarom geen wonder dat veel mensen die gaan samenwonen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan als het om de inrichting van het huis gaat.

Nederlanders voelen zich beter na een bezoek aan de natuur

Gelukkig hebben wij één ding gemeen. Ondanks dat er steeds meer mensen in de stad wonen zijn wij nog altijd ingesteld op het leven in de natuur. De mens heeft immers verreweg de meeste tijd van haar bestaansgeschiedenis doorgebracht in de natuur. Dit verklaart waarom zintuiglijke waarnemingen als kabbelend water, het ruisen van de zee en natuurlijke kleuren zoals bijvoorbeeld groen bij vrijwel iedereen hetzelfde rustgevende effect geeft. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 96% van de Nederlanders zich gezonder en rustiger voelt na een bezoek aan de natuur.

Ondanks dat we, vandaag de dag, voornamelijk in een stedelijke omgeving wonen kunnen we de natuur wel een stukje naar binnen halen zodat we ons prettiger voelen. Denk hierbij aan het gebruik van hout waardoor verbondenheid met de natuur ontstaat. Rustgevende kleuren zoals groen, blauw, grijstinten en zandkleuren die in combinatie met houten elementen een prachtig effect geven. Bloemen en planten die niet alleen de sfeer maar ook het binnenklimaat bevorderen. Fotobehang  waar je het landschap van je dromen mee in huis kunt halen en accessoires van natuurlijk materiaal zoals stenen, drijfhout of schelpen.

Krijtverf is milieuvriendelijk

Het belangrijkste is dat de natuur ook gebaat is bij jouw keuzes, daarom zijn de verven van Pure & Original, met respect voor mens en natuur gemaakt. Kalkverf heeft niet alleen een unieke, mooie uitstraling maar zorgt ook voor een aangename atmosfeer in huis en is 100% mineraal.  Krijtverf is mat, afwasbaar, diep en vol van kleur en bestaat voor 100% uit natuurlijke pigmenten. Beiden zijn milieuvriendelijk. Als je huis, je partner en de natuur je lief zijn, dan kies je natuurlijk voor Pure & Original!

Meer weten? Bezoek de Pure & Original  site en kijk dan ook eens naar de overige verfsoorten als oa een prachtige vloerverf, hun lakken, kalei, sealer en meer.