muziek ontroert

Muziek heeft een enorme invloed op de mens. Muziek ontroert, maakt verdrietig, stemt vrolijk en je kunt er zelfs kippenvel van krijgen

Jeugdherinneringen

Uit eigen ervaring kent iedereen de verbinding tussen muziek, geheugen en emoties.
De eerste akkoorden van een liedje zijn voldoende om vergeten gebeurtenissen tot in detail te herinneren. Een eerste date met een geliefde, een mooie dag aan het strand uit je jeugd kunnen door muziek in alle intensiteit naar boven komen.

Een iPod voor Alzheimer patiënten

Ook voor mensen met Alzheimer werkt muziek, zij reageren goed op liedjes waar ze herinneringen aan hebben. Een van de mogelijkheden is dan ook muziektherapie. Een goed alternatief is een iPod met  muziek waar de Alzheimerpatiënt van houdt. Deze oplossing kost bijna niets en kan een het leven van deze mensen een heel stuk prettiger maken.

Minder stres door klassieke muziek

En dat is nog niet alles, Researcher, Dr. Karin Tanja-Dijkstra onderzocht onder andere de effecten van muziek in zorgomgevingen zoals de wachtkamer van de huisarts of de tandarts. Het bleek dat klassieke muziek in wachtkamers voor rust zorgt. De patiënt is, door de klassieke muziek minder gestrest als hij de behandelkamer binnenloopt. Hetzelfde resultaat met popmuziek leverde geen bijzondere resultaten op. U gelooft het of niet, maar het werkt zelfs als u niet van klassieke muziek houdt.

listening to a song

Reactie's

Comments are closed.